Een onderhoudscontract voor je WordPress website is essentieel

logo wpm 1200-675

Tegenwoordig worden ruim 25% van alle websites wereldwijd gebouwd in WordPress. Dat er veel gebruik wordt gemaakt van de software van WordPress is niet verassend. De software van WordPress is namelijk zeer gebruiksvriendelijk en veelzijdig. WordPress wordt ook wel gezien als het mooiste content managementsysteem. Aan dit systeem zitten –net zoals bij andere content managementsystemen- onderhoudseisen vast.

Helaas is het onderhoud van het systeem soms lastiger dan het lijkt. Er schuilen wat risico’s aan, bijvoorbeeld als er update wordt gedaan die nog niet ondersteunt wordt door het template, dit kan een foutmelding opleveren of nog erger een white screen. Plug-ins die met elkaar communiceren kunnen na een update ook foutmeldingen geven en/of niet meer met elkaar kunnen communiceren. WP-monitoring neemt deze risico’s voor u weg en neemt het onderhoud aan uw WordPress website over. WP-monitoring biedt verschillende pakketten en diensten aan. De verschillende pakketten en diensten worden nader toegelicht in dit artikel. Door een onderhoudscontract bij WP-monitoring te hebben voor uw WordPress website worden risico’s weggenomen voor u en u creëert rust en zekerheid voor uzelf en voor uw website.

Onderhoud aan je fiets

Je fiets rijdt altijd en er is vrijwel nooit wat aan de hand met je fiets. Af en toe heb je een nieuwe band nodig, omdat je ergens overheen bent gereden. Omdat je graag wil dat je fiets (goed) blijft rijden zorg je ervoor dat je fiets op tijd onderhoud krijgt. Doordat je op tijd je onderhoud bijhoudt zorg je ervoor dat je fiets altijd goed blijft rijden. Dit voorbeeld zou je ook kunnen omzetten naar het onderhoud van je WordPress website. Als je wil dat je WordPress website altijd goed en veilig blijft is het essentieel om ook voor je website een onderhoudscontract te hebben. Dit is zeker zo op het gebied van veiligheid. Doordat je website up-to-date is op het gebied van veiligheid, kan het de kans verminderen dat website gehackt wordt. WP-monitoring zou er ook voor kunnen zorgen dat de website altijd gemonitord wordt op en fouten en kwetsbaarheden en hierdoor kan altijd ingegrepen worden mocht dat nodig zijn.

Verschillende updates van WordPress

Een van de grootste voordelen van WordPress is dat het systeem continu in ontwikkeling is. Doordat WordPress een open source is kan iedereen wat bijdragen mocht iemand daar behoefte aan hebben. Elke 3 tot 5 maanden verschijnt er nieuwe geplande versie van WordPress. In deze update worden bijvoorbeeld nieuwe functionaliteiten opgenomen. Hiermee wordt ook bijvoorbeeld ingespeeld op de ontwikkelen in de programmeertaal van WordPress: PHP. Om diverse redenen worden nieuwe functies en commando’s soms vervangen door nieuwe taal. Hierdoor wordt de taal efficiënter, beter en veiliger. Een up to-do-date versie van de WordPress website kan altijd draaien op de nieuwste versie van PHP.

Veiligheidsupdates

WordPress zou een mooi doelwit kunnen zijn voor een hacker. Dit komt doordat WordPress voor hackers een groot effect kan veroorzaken. Als je namelijk als hacker een universele ingang weet te vinden in de software dan heb je zomaar toegang tot ruim 25% van het web. Om deze risico’s tegen te gaan is het belangrijk om veiligheidslekken in WordPress zo snel mogelijk te dichten. Vanuit WordPress verschijnt er ongeveer tussen de 5 en 10 keer per jaar een veiligheidsupdate. Deze updates zijn vaak niet gepland en hierdoor weet je nooit zeker wanneer de update uitkomt. Deze updates zijn te vergelijken met updates van antivirussoftware. Als er een virus bekend is bij het systeem wordt er een oplossing bedacht. Wanneer de antivirussoftware up-to-date is ben je goed beveiligd. Dat geldt hetzelfde voor de beveiligingssoftware voor de WordPress website.

Updates van thema’s en plug-ins

Voor updates van alle geïnstalleerde plug-ins en thema’s geldt dezelfde voorwaarden als voor de WordPress website. Elke plug-in en elk thema is een stukje software en ook die kunnen functionele en veiligheidsupdates hebben. Het is niet voldoende om alleen de WordPress zelf te updaten, maar ook de plug-ins en thema’s moeten periodiek bijgewerkt worden. Stel dat je een WordPress hebt met 2 thema’s en 13 plug-ins. Dan zou je in totaal 16 bronnen tegelijk in de gaten moeten houden en daarbij moet er ook gelet worden of er nog veiligheidsupdates zijn voor al deze verschillende bronnen. Nadat alle updates zijn uitgevoerd moet er ook getest worden of alles nog werkt en of er niets is veranderd aan de functionaliteit. WP-monitoring zou het allemaal voor u in de gaten kunnen houden. Doordat WP-monitoring veel ervaring heeft met alle verschillende updates voor alle thema’s en plug-ins wordt ervoor gezorgd dat er niets veranderd aan de functionaliteit daarvan.

Grote updates op een aparte server

Op het moment dat er mogelijke problemen worden verwacht door een update dan zou de mogelijkheid er zijn om de update niet uit te voeren op de live server. Doordat je de update niet uitvoert op de live server kan de website nooit onbereikbaar zijn door een probleem met de update. De update wordt dan uitgevoerd op een aparte server. Als u interesse heeft in deze optie kunt u altijd contact opnemen met WP-monitoring en dan bieden wij u een gepaste oplossing.

 Backup en restore

Helaas zeggen soms de goede voorzorgsmaatregelen niets. Het kan dan nog steeds gebeuren dat om wat voor reden dan ook de website op de live server niet naar behoren werkt. Als dat uw website overkomt wilt u dat de website zo snel mogelijk weer werkt. Afhankelijk van het pakket dat u heeft gekozen bij WP-monitoring wordt er een back-up van uw website gemaakt. Als u een pakket heeft gekozen waarin dagelijks een back-up heeft gemaakt kunt u in de bovengenoemde situatie heel snel weer live gaan, omdat de back-up erg actueel is. Als uw website weer live is dan kan WP-monitoring rustig uitzoeken waar het probleem in uw website zat.

Alles voor een goed werkende site

Een goed werkende website is een gezonde website. De website blijft gezond doordat de deze goed onderhouden wordt. We willen graag dat er zo min mogelijk last ontstaat door SPAM. WP-monitoring zorgt ervoor dat de website goed beveiligd is, de afbeeldingen automatisch worden geoptimaliseerd en dat SPAM zoveel mogelijk wordt geblokkeerd. Neem contact op met WP-monitoring en vraag naar de voorwaarden. WP-monitoring neemt graag deze zorg voor u uithanden.

Interesse in een WordPress onderhoudscontract?

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.

Geef een reactie